Aaskov Havekreds tog bussen på haveudflugt søndag den 26. maj, hvor planen var at se tre meget forskellige og spændende gamle haver. Vejret var strålende og ideel til en udflugtsdag  og 32 deltagere satte sig forventningsfulde ind i bussen, som satte kurs mod Brædstrup, hvor der blev startet ud med at se en lille byhave, som nok var lille, men den indeholdte mange flere planter end de fleste haver. Ejerne har haft haven i over 30 år, og intereserer sig meget for alpine og sjældne planter. Vinteren havde dog været hård ved haven, og mange sjældne og næsten uerstattelige  planter var gået til, men det kunne gæsterne nu ikke se i haven, for der manglede bestemt ikke planter, når man kiggede rundt. Da bussen kørte videre, kom det til at dreje sig om en endnu større have, nemlig Lille Malund ved Klovborg, som der for mange er en meget kendt have. Her blev frokosten indtaget i et af havens overdækkede terrasser. Haven er blevet til igennem 50 år, og der er blevet vist mange tusinde gæster rundt i haven gennem tidens løb, og der er blevet skabt mange forskellige rum og områder i haven, bl.a  er der den Japanske have, grushaven, rosenhaven, hedepartier, vandpartier og meget mere. Her er virkeligt noget for enhver smag.
Den sidste have, som havekredsen besøgte var Grethe Kjems Sørensens have i Smedebæk. Grethe er en ældre dame, og er især blevet kendt for at have været med i et af Søren Ryges haveprogrammer. Grethe har en imponerende park, som skråner ned mod flere søer, der er ikke mange stauder og sommerblomster, for rådyrene græsser gerne i haven, og hopper ikke væk, bare fordi Grethe siger bøh til dem, de er vant til at hun er jo ikke farlig. Grethe har selv lavet haven igennem årene, på trods af en rygskade, som hun fra barnsben. Hun går ikke af vejen for selv at fælde store grantræer og fjerne dem med traktoren. Førhen slog hun græs i ni timer, men har nu i det mindste fået en robot plæneklipper, som kan tage lidt af arbejdet.
Denne dag var der også arbejdende værksteder og boder på Grethes gård, noget som den lokale havekreds havde arrangeret, og det nød Aaskov Havekreds godt af.  Der blev hygget med hjemmebagt kage og kaffe og der blev brugt godt med lommepenge alle tre steder, for der var selvfølgelig plantesalg i alle haverne, og bussens bagagerum fyldt op med grønne planter på vej hjem, og det var noget andet end det buschaufføren normalt kørte med.
 
HAVESELSKABET - Aaskov havekreds
Lav din egen hjemmeside med mono.net