Denne omtale af vores foredrag med Bonderøven er skrevet af Pia Worm, som er formand for Kulturisten i Skarrild. 

Bonderøven greb fat i det simple liv – og gjorde tirsdag aften helt speciel i Skarrild
 
Var det nu Bonderøven eller var det Frank Erichsen, der besøgte Skarrild tirsdag aften. Frank Erichsen fra Kastaniegaarden var i hvert fald glad for – for en gangs skyld – at blive budt velkommen som Frank og ikke Bonderøven.
 
Over 400 publikummer var mødt frem for at tilbringe et par timer en tirsdag aften i selskab med hele Danmarks Bonderøv nr. 1 eller Frank Erichsen, hvis man hellere vil det.
 
Frank Erichsens kredsede hele aftenen omkring drømmen om det selvforsynende og enkle liv, som han først alene og senere sammen med sin Therese og børnene forsøger at leve på Djursland.
Det selvforsynende liv drejer sig om at få en nær fornemmelse af, hvor maden kommer fra, finde ud af hvordan bygningerne bygges og hvordan tingene hænger sammen. Det handler i høj grad også om, at tage stilling til, hvordan man vil leve sit liv, gøre op med sig selv, hvad der er nødvendigt for en selv, men også at erkende at selvforsyning tager tid – lang tid…
Bonderøven kom omkring sin tid i Norge, hvor han lærte håndværk og byggede huse, tiden med Samerne, slør (rensdyrfedt) i kaffen og rensdyrene, gymnasietiden i Aarhus, hvor han boede i en skovhytte og frem til nu, hvor livet på Kastaniegaarden er et år foran TV.
Guldkornene undervejs var mange, og tilhørere har helt sikkert bidt mærke i helt forskellige ting. Men historien om de grise, der skulle have været fede velfærdsgrise, men løb væk – og kom tilbage som sportsgrise, at samlemanien er genetisk bestemt, fordi han stammer fra bondesamfundet eller hvordan han inviterede Therese på bondegårdsferie, hvorefter hun flyttede ind. Eller var det Kastaniegaardens kommende svin: dannebrogssvinet eller ”Dänische Protest Schwein”, som var danskernes protest mod tyskerne i 1864, fordi de ikke måtte hejse Dannebrog, eller måske de ”gamle” håndværkervenner, som hjalp til med byggeriet af det nye stuehus og konsumerede 400 liter øl på 12 dage, eller måske var det den løftede pegefinger til sidst: Grib fat i de små ting – så er der højdepunkter hver dag. Det allersidste gode råd var: stop op i de ting, I gør, forfølg drømmene og sørg for at jorden er i en ordentlig tilstand.
Frank Erichsen sluttede med følgende sætning: selvforsynende ja, men det er DR, der holder banken fra døren!
 
Blandt publikum var der bred enighed om, at timerne i selskab med Bonderøven var godt givet ud. Der blevet taget en del af de helt moderne ”selfies” i pausen, hvor Frank Erichsen så ud til at hygge sig på scenetrappen, mens mange benyttede lejligheden til lige at hilse på, få taget et billede, stillet et spørgsmål eller få fortalt, ”at man så alle programmer i TV”.
 
Det var Aaskov Havekreds og Kulturisten Skarrild, der i fællesskab stod bag arrangementet, og begge foreninger er rigtig glade – både for arrangementet, de mange tilfredse publikummer og samarbejdet.
Kirsten Bergløv, formand for Aaskov Havekreds udtaler: ”Vi er meget glade for den store opbakning fra lokalområdets borgere. Folk er mødt op, har hygget og moret sig, og jeg tror ikke, de fremmødte har fortrudt, at de kom. Jeg er også glad for, at Kulturisten sagde ja til samarbejdet, da vi henvendte os med idéen om, at få Bonderøven til lokalområdet. Vi kan nogle ting, og Kulturisten kan nogle andre. Sammen kan vi faktisk meget mere”.
”Kulturisten vil gerne være legekammerat med andre foreninger i lokalområdet, og vi gør en dyd ud af at have ja-kasketten på. Et godt initiativ af Aaskov Havekreds resulterede i dette flotte arrangement, som vi kan være stolte af sammen – både fordi det blev en inspirerende og sjov aften i godt selskab, men også fordi, det sammenhold, det engagement og den velvillighed, som kendetegner borgerne her, bliver helt tydelig og næsten håndgribelig. Samarbejdet har helt sikkert været udslagsgivende for, at Frank Erichsens besøg i Skarrild blev en stor succes” siger formand for Kulturisten Pia Worm. 
Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014
 
Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014Bonderøven og Aaskov Havekreds 2014
HAVESELSKABET - Aaskov havekreds
Lav din egen hjemmeside med mono.net