Aaskov Havekreds var på havevandring tirsdag aften den 21. juni i to dejlige haver i den lille landsby Assing ved Kibæk. Der blev startet ud hos Githa og Anton Jensen, som har en meget lukket have ud til vejen, for når bilerne suser forbi, kan man slet ikke se at der bag den høje røde havelåge gemmer sig en sand lille oase. Vi trådte ind i en hyggelig have fuld af eventyr, hvor snoede grusstier ledte os rundt blandt fine stensætninger, et lille vandhul, mange små hyggekroge og en forsænkning til solsengen, hvor det med garanti aldrig blæser. Haven var opdelt i mange stemingsfyldte rum og nederst var der ovenikøbet en lille oval græsplæne omkranset af stauder, og den frodige køkkenhave kunne gøre enhver misundelig. Ingen kunne se at hele haven sidste år var blevet omgravet pga. jordvarme, som må have krævet en del hårdt arbejde med genetablering af de mange stier, bede og græsplæne.

Den sidste have var hos Anni og Erik Smed, som har et landsted beliggende en lille kilometer fra Assing. En flot park er nok en bedre betegnelse for stedet med udsigt langt ud over kornmarkerne. Vi vandrede rundt blandt de kilometer lange  nyklippede bøgehække med flere portaler rundt om og en gravhøj med vildtvoksende græs, et kæmpe monster af en Gunnera Manicata tronede midt ud for huset, bøgetræer var plantet i nogle spændende runde mønstre i den friskgrønne græsplæne. Der var tænkt over tingene og intet var tilfældigt placeret i haven. Parken fremstod på en skrånende grund med udsigt ud over opdelte firkantede eller runde rum, afgrænset af bøgehække. I et af rummene var der specielle frugttræer og hvis man så godt efter opdagede man pludselig en mistelten i et paradisæbletræ.
Anni og Erik arbejder som psykologer og dette fremgik også i haven, som blev brugt som et redskab i arbejdet. Haven spiller meget på sanserne og lidt på den nordiske mytologi, der var flere store sten med påskrifter, som appellerede til skueren om at tænke lidt over tingene i livet.

Havevandringen endte i hyggelig samvær med kaffe og kage i Anni og Eriks gildesal. Omkring 48 haveglade folk havde valgt at bruge aftenen på en dejlig havevandring og der blev fra Aaskov Havekreds opfordret til at huske det næste arrangement i august, som er en heldagstur til Ringkøbing.
HAVESELSKABET - Aaskov havekreds
Lav din egen hjemmeside med mono.net